Замість штрафу чиновник вимагав мзду

Працівник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Житомира одержав від заступника директора одного з підприємств міста хабар у 55 тисяч гривень. За це чиновник змінив постанову про накладення штрафу на підприємство, внаслідок чого сума штрафних санкцій мала б зменшитися більше як у 120 (!) разів.
Прокуратура Житомирської області порушила проти інспектора кримінальну справу. Рішенням Корольовського районного суду Житомира цій особі обрано міру запобіжного заходу — взяття під варту.
Людина на милицях вийшла на фінішну пряму
На 105-й день свого пішохідного марафону, подолавши 1970 кілометрів, інвалід ІІ групи Олександр Мазуренко прибув до Житомира. Він вирушив з рідного Донецька, дійшов до Канева, повернув на Суми, затим були російські Курськ, Орел, Брянськ. Потім через Білорусь повернувся в Україну. З Житомира він попрямував до кінцевої мети 2100-кілометрової подорожі — на Київ. Тож людина без ноги зробила велике коло навколо Чорнобиля. Свою тривалу пішохідну подорож Мазуренко і проводить у зв’язку з 25-ми роковинами аварії на ЧАЕС, намагаючись нагадати, що роки минають, а проблеми ліквідаторів досі не вирішені. Пересуваючись на двох милицях, чоловік ще тягне за собою візок вагою більш як 40 кілограмів. У ньому найнеобхідніші речі: харчі, ліки, одяг, спальний мішок тощо. Ночує там, де ніч застане. За годину долає чотири кілометри. Також у візку — великий прапор України. У Житомирі, перед тим як зайти до приміщення міськради, він розгорнув його. Мандрівник розповів, що прості люди зустрічають його привітно, допомагають чорнобильські організації. З неприязним ставленням зіткнувся тільки раз. У Гомелі він, як і в інших містах, перед тим як увійти до офіційної установи, розгорнув український прапор як символ держави, де сталася найбільша техногенна катастрофа. З приміщення вибігли два охоронці й наполегливо запропонували згорнути його.