«Окремі політики в Україні й за рубежем закликають українську владу припинити судовий процес проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, вбачають у ньому політичні мотиви. А деякі апологети й зовсім представляють колишню главу уряду як борця з корупцією і взірець демократії.

Тимошенко судять за те, що вона в 2009 році підробила документи державної важливості — директиви Кабінету Міністрів України на ведення переговорів із російською стороною та укладення контракту на поставку й транзит газу з Російської Федерації. Саме в цих директивах уряд, відповідальний перед народом, визначає: на яку ціну газу Україна може погодитися, на яку ціну за транзит газу по своїй території згодна, які обсяги газу планує споживати тощо.
Використовуючи цю підробку, Тимошенко змусила керівників «Нафтогазу України» підписати угоду, яка передбачає різке, необґрунтоване підвищення ціни на газ із 2010 року й кабальні умови, які на 10 років позбавляють Україну можливості розірвати угоду.
Реалізація цієї угоди призвела до підвищення тарифів на послуги ЖКГ для всіх громадян України, зростання цін на промислові товари та продукти харчування, до збитковості й зупинки роботи цілих галузей промисловості, втрати тисячами людей заробітку. Економіка України й державний бюджет зазнали багатомільярдних збитків.
Це безперечні факти, заперечувати які не в змозі й сама Юлія Тимошенко.
Об’єктивно вивчити факти й дати правову оцінку діянням екс-прем’єр-міністра, які призвели до тяжких для країни наслідків, може тільки суд».