Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 5-й тур.
5 серпня. «Зоря» — «Металург». 1:0. 6 000 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Гол: Чечер, 90+3 (у власні ворота).
«Іллічівець» — «Волинь». 1:2. 8 900 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Фомін, 73 — Майкон, 39, 44. Вилучено Пічкура («Волинь», 90+1, друге попередження).
6 серпня. «Таврія» — «Оболонь». 0:0. 6 200 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Вилучено Слюсаря (Оболонь», 33, навмисний удар суперника ногою в груди в боротьбі за м’яч), Любичича («Таврія», 40, друге попередження)
«Металіст» — «Олександрія». 2:1. 30 212 глядачів. Рефері — Кутаков (Бровари). Голи: Крістальдо, 40, Гав’єр, 77 — Гітченко, 88.
«Чорноморець» — «Дніпро». 1:1. 4 610 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Бурдужан, 90+2 — Джуліано, 43.
7 серпня. «Шахтар» — «Кривбас». 2:0. 38 134 глядачі. Рефері — Іщенко (Київ). Голи: Селезньов, 43, Шевчук, 48.
«Динамо» — «Карпати». 2:0. 14 200 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Голи: Шевченко, 34, Вукоєвич, 55.
«Ворскла» — «Арсенал». 0:2. 5 000 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Флореску, 44, Шацьких, 45+3. Вилучено Курилова («Ворскла», 87, напад на суперника з ризиком нанесення травми), Симоненка («Арсенал», 87, друге попередження), Безуса («Ворскла», 90+5, напад на суперника з ризиком нанесення травми).
Бомбардири: Майкон («Волинь») — 6 м’ячів, Ідейє («Динамо»), Антонов («Дніпро»), Гав’єр («Металіст») — по 4.
У більшості матчів туру гостра, а подекуди й азартна боротьба йшла з першої і до останньої секунди. І ті, хто не здавався і боровся до кінця, отримали зиск, залишивши поле «із щитом». Скажімо, «Зоря» вирвала перемогу в компенсований час, на доданих хвилинах уник поразки в домашньому матчі проти «Дніпра» одеський «Чорноморець».
Та й олександрійці дуже не хотіли поступатися в Харкові. І навіть програючи два м’ячі, не змирилися. Вони заволоділи ініціативою і таки забили гол на останніх хвилинах. Однак для порятунку забракло часу.
А от «Ворсклі» та «Карпатам», либонь, не вдалося відновитися після переможних матчів у Лізі Європи в Ірландії. Два дні — це замало, щоб знову відчути себе в тонусі. Та незважаючи на ці складності, гравці обох команд виявили бойовитість. Особливо полтавчани, котрі, як кажуть, «землю гризли», дуже не хотіли вдома програвати «канонірам».
Однак на заваді господарям стали ще й надмірні емоції. Це призвело до двох вилучень. Причому в обох випадках за грубу гру. Щоправда, червону картку рефері показав і киянину Симоненку. Але він не хуліганив і грубо не грав. Просто «заробив» два попередження. І автоматично мусів залишити поле.
Утім, не обійшлося і без претензій до суддів. Юрій Максимов, і не тільки він, бачив, як оборонець «Шахтаря» Срна у своєму карному майданчику зіграв рукою. А от рефері нічого крамольного не помітив. Сергій Ковалець, який зазвичай не коментує арбітраж, цього разу не витримав і сказав все, що було в нього на душі. Не вдаватимемося в подробиці. Але претензії тренера були слушні...
Олег ГУСЄВ (на передньому плані) був дуже корисним
 
Боротьба в повітрі
Фото Павла КУБАНОВА.
Дати і час
Дирекція Прем’єр-ліги затвердила дати проведення матчів 7-го туру Епіцентр Чемпіонату України відносно базового дня туру, а клуби—господарі поля — час початку матчів.
19 серпня (п’ятниця). «Зоря» — «Арсенал» (19.00). 20 серпня (субота). «Олександрія» — «Оболонь» (18.00). «Чорноморець» — «Волинь» (20.00). 21 серпня (неділя). «Ворскла» — «Дніпро» (17.00). «Таврія» — «Карпати» (19.00). «Шахтар» — «Іллічівець» (19.00). «Металіст» — «Металург» (19.30). Дату матчу «Динамо» — «Кривбас» буде визначено пізніше.
Грають суперники наших
Футбол. Суперники київського «Динамо» і харківського «Металіста» провели матчі в своїх національних чемпіонатах.
Болгарія. Літекс» (Ловеч) — «Бероє» (Стара Загора). 2:1. Голи: Занєв, 60, Джерманович, 75 — Генчев, 5. «Літекс»: Барівйєра, Занєв, Ілія Міланов, Бодуров, Янєв (Флорес, 46), Тодоров, Мірасема (Джерманович, 70), Попов, Георгі Міланов, Цвєтков, Цвєтанов (Йєленкович, 51).
Франція. «Марсель» — «Сошо». 2:2. Голи: Гонсалес, 38, Ремі, 74 — Мартен, 58, Ногейра, 70. «Сошо»: Рішер, Пеберн Матьє, Перкі, Анен, Корчіа, Ногейра, Будебуз (Бутен, 90), Карлао, Руді (Мікарі, 76), Мартен, Маїга (Прива, 82).