Футбол. Учора національна команда України на навчально-тренувальній базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі розпочала збір до контрольного поєдинку із командою Швеції, який завтра зіграють у Харкові. Під вечір відбувся традиційний «день відкритих дверей». Із журналістами спілкувався Олег Блохін. А потім представники ЗМІ мали змогу поставити запитання гравцям, після чого відбулося тренування, відкрите для представників преси.
На жаль, не обійшлося без втрат: ще не почавши підготовчий цикл, збірна не дорахувалася кількох бійців. Тому Блохін змушений був шукати заміни. Олександр Шовковський не зможе взяти участь у зборі через ушкодження, отримане у нещодавньому матчі за клуб. От і викликали до головної команди нинішнього основного воротаря «Шахтаря» Олександра Рибку. Для 24-річного вихованця столичної динамівської школи це перше запрошення до національної збірної. У той же час Рибка має чималий досвід виступів за «синьо-жовтих» на молодшому рівні: він провів понад 50 матчів за юнацький, юніорський та молодіжний колективи України.
Не пощастило оборонцю «Дніпра» Андрію Русолу, котрого повернули до збірної. Він травмувався і залишився вдома лікуватися. Андрія має замінити його товариш по клубу Євген Чеберячко. До речі, раніше Олег Блохін казав про можливі зміни у складі, пов’язані з травмами гравців. Отож, нічого дивного не сталося.
Сьогодні збірна України вилітає до Харкова. Там вона проведе передматчеве тренування на стадіоні «Металіст» (початок о 19.00). Перші 15 хвилин заняття будуть відкритими для ЗМІ. А перед цим відбудеться ще одна прес-конференція Олега Блохіна, яка розпочнеться о 18.45 у конференц-залі стадіону.
А трохи раніше на головній спортивній арені Харкова відбудуться заходи за участю збірної Швеції. О 17.30 розпочнеться спілкування представників ЗМІ з тренером шведів Еріком Гамреном. А на 18.00 призначене тренування «Тре Крунур», відкрите для представників мас-медіа. За 15 хвилин до початку заняття у мікст-зоні стадіону журналісти спілкуватимуться із шведськими футболістами.