109 молодих випускників Дніпропетровської академії митної служби України, Київського національного торговельно-економічного та Тернопільського національного університетів поповнили лави працівників Львівської митниці. 

Щоб із перших днів молоді спеціалісти повноцінно запрацювали, для них організували консультативно-методологічний семінар. Найдосвідченіші працівники провели практичні заняття за всіма напрямами діяльності, на яких новобранці мали змогу самостійно заповнити митні декларації, скласти протоколи про порушення митних правил, написати службову записку, визначити митну вартість товару.
Як розповіли у прес-службі Львівської митниці, під час перебування новобранців у пункті пропуску «Краковець—Корчова», вони наочно ознайомилися з роботою інспекторського складу та кінологічних команд, процедурою митного контролю та оформлення транспортних засобів, із принципом роботи «єдиного офісу» та застосуванням технічних засобів митного контролю, зокрема рентгенівської системи «Рапіскан».
Випускникам приділили максимум уваги, щоб ті не відчували жодних труднощів чи дискомфорту. Начальник Львівської митниці Микола Харкавий із кожним молодим спеціалістом провів індивідуальну бесіду, під час якої вони продемонстрували свій рівень знань та висловили свої побажання.
Саме ставка на молодих, на думку керівництва митниці, дасть змогу зменшити рівень корупції та припинити контрабандні схеми на кордоні.
З приходом кілька місяців тому нового керівника Львівської митниці Миколи Харкавого доходи до держбюджету зросли на 25 відсотків.
 
Львів.