За перше півріччя 2011 року уряд Миколи Азарова здійснив «тихий прорив» в управлінні: після масових протестів підрихтували Податковий і Пенсійний кодекси, блискавично їх прийняли і знизили «температуру» суспільства. Зараз експерти прогнозують, що великих протестів восени не буде, і уряд «житиме» далі.
Але рішення тримати в СІЗО Юлію Тимошенко може опустити й без того підупалий імідж уряду — в Україні й за кордоном. 
Що ж до роботи уряду, експерти роблять висновок, що за перше півріччя 2011-го політикам не вдалося розтлумачити людям зміст і переваги реформ, а також показати щире бажання їх проводити. Так, за опитуваннями Центру Разумкова, внаслідок браку пояснень поки що жодна реформа не має достатньої підтримки населення: пенсійну підтримують 27,5%, податкову — 23,4%, трудового законодавства — 24,3% опитаних. В Агентстві моделювання ситуацій падіння довіри до уряду пояснюють ще й апатією громадян (піднесення після виборів вичахло, настало традиційне розчарування) та наслідками економічної кризи (мовляв, влада не зробила чітких кроків до виходу з неї). 
— Уряд Азарова робить ставку на Євро-2012, технологічну модернізацію країни — локальні проекти-«локомотиви», що розвивають інфраструктуру, реформу ЖКГ й боротьбу з корупцією за принципом «закон один для всіх», — вважає Віталій Бала. У цих напрямах він констатує реальні зрушення. За даними Агентства моделювання ситуацій, команду Миколи Азарова сприймають як «уряд великого капіталу», професіоналів, консерваторів та прагматиків, які працюють стабільно і «пропрезидентськи». Адже Микола Азаров не складає конкуренції Віктору Януковичу і сформував команду, яка повністю підтримує політику Президента.