Спільний проект Дніпропетровської області, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН реалізується з 2008 року та спрямований на підтримку сільських громад у розв’язанні найнагальніших питань. Нещодавно підбили підсумки одного з його етапів.
За три роки в області успішно реалізовано 55 мікропроектів у 42 громадах області. Загальна їх вартість — понад 9 млн. грн. З яких 4 млн. грн. — це кошти грантодавців, а 3,6 млн. грн. виділені з обласного бюджету. До того ж частка місцевого співфінансування є найбільшою в Україні серед усіх областей-учасниць.
Що це дало мешканцям регіону? В рамках проекту капітально відремонтовано 17 сільських амбулаторій та ФАПів, 12 дитячих садків та шість шкіл; забезпечено сучасним обладнанням три сільські медичні заклади, придбано два шкільні автобуси, забезпечено стабільне водопостачання десяти населених пунктів, встановлено вуличне освітлення в п’яти селах.
Керівник відділу з розвитку громад проекту Олена Рудіч представила план подальших дій та оголосила про початок конкурсного відбору на участь у наступній фазі проекту. Його бюджет цього разу становитиме 17 млн. євро, триватиме чотири роки та діятиме в усіх областях України й Автономній Республіці Крим.
Під час заходу було підписано угоду про партнерство між облдержадміністрацією, облрадою та Програмою розвитку ООН. 
Дніпропетровськ.