Два реанімобілі «Форд» та дві машини швидкої допомоги «Газель» отримали Красноармійська центральна районна лікарня та Костянтинівська станція швидкої допомоги (Донецька обл.) Вартість авто із оснащенням — близько 2,5 мільйона гривень. Реанімобілі укомплектовані за класом «С», тобто призначені не лише для моніторингу стану пацієнтів під час транспортування, а й для проведення лікувальних заходів силами реанімаційної бригади. 

Раніше частину хворих вважали «нетранспортабельними», тепер кожен пацієнт отримає допомогу по дорозі до лікарні. «Це фактично спеціалізовані кабінети на колесах, здатні не лише визначити стан пацієнта, а й навіть запустити його серце», — відзначив головний лікар станції швидкої допомоги Костянтинівського району Євген Тарасовський.

Ключі від нових автомобілів та сертифікати головним лікарям вручили директор Благодійного фонду Бориса Колеснікова Марина Деденко та народний депутат України Денис Омельянович. Транспорт придбано за кошти фонду. «Поява в лікарнях Красноармійська та Костянтинівки нових автомобілів дасть змогу лікарям надавати населенню районів послуги найвищої якості, — переконаний народний депутат. — Хочу висловити надію, що цей приклад простих і зрозумілих дій буде взято на озброєння кожним із нас. Кожен може почати щось змінювати у своєму житті, у житті свого району, свого під’їзду. Просто потрібно вирішити і діяти».

Загалом Донецька область потребує 32 реанімобілі класу «С» та оновлення наявного автопарку. Досі лікарні Костянтинівського та Красноармійського районів, які обслуговують по 100 тисяч осіб, були оснащені автомобілями, що працювали від шести до 23 років.

Народний депутат Денис Омельянович вручає ключі від автомобіля сільським лікарям.

Фото надане Благодійним фондом Бориса Колеснікова.