Негода завдала чималих збитків мешканцям Полтави. Частина підтоплених територій досі залишається під водою.

Загалом, як повідомили в управлінні МНС у Полтавській області, лише в Ленінському районі міста виявилися підтопленими близько сотні територій приватних домоволодінь. Третина з них залишалася частково підтопленою ще до четверга. Тут працювали одразу кілька бригад рятувальників та 10 одиниць техніки.

Спокійна річка Тарапунька, яка місцями нагадує струмок, підтопила десятки приватних будинків і змила чимало городів. Досі не можуть оговтатися від стихії жителі вулиць Лугової, Великорогізнянської та багатьох інших. Додав масла у вогонь і людський фактор. Береги Тарапуньки так забудували, що воді просто нема куди подітися! В деяких місцях річку «загнали» в трубу або змінили її русло. «Нові українці» активно забудовують і пагорби ближче до центру міста. З давніх-давен тут існувала «природна зливна каналізація» — яри, якими зазвичай і збігала «міська» вода. Тепер їх місцями позасипали, натомість з’явилися «замки» і паркани.

Від зливи минулого вівторка постраждав не лише приватний сектор. У мікрорайоні Левада є будинки і навіть цілі квартали, які періодично стають «островами» — в одних випадках не може впоратися із завданням зливова каналізація, в інших даються взнаки прорахунки з проектуванням територій. У деяких будинках підвали «хронічно» не висихають, тож кілька років тому на рівні міста ініціювали ледь не спеціальну програму «з осушування». Як водиться, обіцянок було багато, а грошей виявилося мало...

Ось так щоразу після зливи дістаються додому мешканці будинку на вул. Давидовського, 15.

Полтава.

Фото автора.