Останки червоноармійця, котрий загинув під час Великої Вітчизняної війни, знайшли пошукачі з Дніпропетровська.
— В братській могилі, яку ми розкопали в селищі Недайвода біля Кривого Рогу, були знайдені тіла 10 чоловіків, — розповів на прес-конференції в ІА «Міст» безпосередній учасник розкопок, керівник організації «Пошук-Дніпро» Владимир Шевченко. — Тільки одного з них ми змогли упізнати, завдяки солдатському казанку з видряпаними на ньому ініціалами й прізвищем — Лазарчук В. С. Тоді в цих місцях під час боїв загинуло 17,5 тисячі осіб.
Через якийсь час пошукачі з’ясували, що знайдений воїн — Василь Лазарчук — родом з Білорусі. Він пішов на фронт у 1941 році й у березні 1944 пропав безвісти. Незабаром знайшли і його родичів — дочку й онука.
— Це диво, що через 70 років після того, як мій батько пропав безвісти, ми змогли знайти місце його загибелі й по-людськи поховати, — сказала дочка загиблого Марія Лазарчук, яка зараз проживає у Вітебську. — Коли ми довідалися, що саме тут поховано мого батька, було багато і сліз, і радості. В Україні нас дуже добре зустріли й організували все на найвищому рівні.
 
Дніпропетровськ.