Державні програми, спрямовані на розвиток агропромислового комплексу, постійно вдосконалюватимуться. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам під час робочої поїздки до Херсонської області. «Державні програми будуть вдосконалюватися і мотивуватимуть продуктивність праці в сільському господарстві», — запевнив глава держави.

Віктор Янукович привітав регіон з рекордним урожаєм зернових, зазначивши, що «три мільйони тонн зерна для Херсонщини — це не межа».

Держава, пообіцяв він, приділятиме значну увагу розвиткові інфраструктури українського села та покращенню соціальних умов селян. «Нам сьогодні треба підвищувати якість життя. Основою цього є економіка», — наголосив глава держави.

Водночас він упевнений, що оцінку подіям, які мали місце в українській історії, мають давати історики. Відповідаючи на запитання стосовно ухвали Вищого адміністративного суду про незаконність присвоєння Роману Шухевичу та Степану Бандері звання Героя України, Віктор Янукович підкреслив, що він «ніколи не ставив під сумнів рішення будь-яких судів». «Порядок у державі буде тоді, коли так до цього буде ставитись усе суспільство», — зазначив Президент. Незворотність покарання і презумпція невинуватості, за його словами, — це два стовпи, на яких стоїть верховенство права.

«Героїв ніхто не дає, героями стають. Але якщо подивитись у минуле нашої історії і будувати наше майбутнє на минулій історії, в якій було дуже багато суперечностей, ми будемо обкрадати своє майбутнє. І це буде неправильно», — підкреслив глава держави.

Крім того, Президент, як повідомляє його прес-служба, відвідав завод «ПетроНік» у Таврійську Каховського району, ознайомився із зразками продукції підприємства, а також процесом виробництва сільськогосподарської техніки.

Глава держави дав завдання голові Херсонської обласної державної адміністрації Миколі Костяку до вересня 2012 року ввести в дію оптовий ринок з продажу овочевої продукції.

  • Цитата 

Віктор Янукович: «Найважливіше, щоб ціна продукції була конкурентоспроможною».

Під час робочої поїздки у Херсонську область Президент України Віктор Янукович відвідав селекційно-випробувальну станцію «Нуменс» ТОВ «Байер».

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).