Народний депутат від Народної партії Микола Шершун, крім роботи в галузі законотворчої діяльності, постійно на зв’язку з виборцями рідної Рівненської області. Люди порушують питання стосовно працевлаштування і поліпшення соціального забезпечення, газифікації населених пунктів, будівництва і реконструкції доріг, особливо місцевого значення, спорудження та ремонту будинків культури, установ освіти, охорони здоров’я тощо.

За сприяння парламентарія завершено будівництво закладів освіти в Рівненському, Сарненському, Березнівському, Корецькому та Рокитнівському районах. Також в області споруджено та реконструйовано ФАПи та лікарські амбулаторії, введено в дію обласний онкологічний диспансер, проведено реконструкцію приміщень обласного госпіталю інвалідів війни, до 108 населених пунктів проведено природний газ. «Усе, що вже зроблено, — результат спільної роботи з обласною територіальною громадою, органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, господарськими структурами», — підкреслив М. Шершун.

Спілкування з людьми, обізнаність у справах на місцях заряджають його на активну роботу у Верховній Раді. Серед внесених ним нормативних актів доволі перспективними є зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності у сфері охорони лісових ресурсів)» та зміни до Закону «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи (щодо умов господарювання)». Його норми мають запустити механізм економічного відновлення радіоактивно забруднених населених пунктів. Нині вони — законодавчо обмежені, не можуть використовувати всі свої природні ресурси та майже повністю залежать від державних дотацій. Як наслідок — зубожіння населення, економічний занепад цілих регіонів. Практика свідчить, що за державні кошти ці території важко повернути до нормального стану. Тому для створення належних умов людям необхідно власними силами відродити економіку рідних земель.

Також народний депутат уже вдруге працює над розробкою законопроекту «Про бурштин» і сподівається, що цього разу він набере чинності. Як відомо, Полісся багате такими природними запасами. Тому місцеве населення масово веде незаконний видобуток цієї корисної копалини та продає її за кордон. Але й засуджувати людей не можна, бо вони таким чином намагаються хоч якось прогодувати себе і своїх дітей. Саме з цієї причини, переконаний парламентарій, цей процес потрібно легалізувати, щоб і громадяни, і держава отримували від цього користь. «Тому рук не опускаю. Стукаю, як то кажуть, у різні двері знову й знову або повторно звертаюсь у відповідні інстанції. Таке життя, інакше не можна», — каже М. Шершун.

Крім того, народний обранець з керівниками районів та учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС провів у Дубровиці «круглий стіл» щодо вироблення конкретних і дієвих заходів подолання наслідків катастрофи. А потім двічі виступав з парламентської трибуни, щоб донести думки самих чорнобильців до керівників держави, Кабінету Міністрів. Адже постраждалі втомилися носити статус «чорнобилець», наголосив він, тому й пропонують, щоб головним завданням державної політики стало екологічне оздоровлення забруднених територій, що, у свою чергу, підвищить інвестиційну привабливість та стимулюватиме розвиток бізнесу. Народний депутат сподівається, що такі слушні пропозиції уряд візьме до уваги і зробить відповідні корективи у своїй політиці.

Водночас Микола Шершун не забуває й про дозвілля людей, організацію культурних та фізкультурно-оздоровчих заходів, особливо для молоді. За його сприяння, як віце-президента Федерації шахів України, проведено обласну спартакіаду. Також він щорічно бере посильну участь в організації змагань з футболу, волейболу, настільного тенісу, більярду та інших видів спорту.

Головне, переконаний парламентарій, до розв’язання тих чи тих проблем підходити предметно, враховуючи думку виборців, органів державного управління та місцевого самоврядування. Адже гарний результат може дати тільки спільна робота.

  • ДОСЛІВНО

Микола ШЕРШУН: «За це я борюся вже давно. Ще у 2005 році вніс до парламенту законопроект про загальнодержавну програму ведення сільськогосподарського виробництва на території, що зазнала радіоактивного забруднення під час Чорнобильської катастрофи, на 2007—2016 роки. Тоді парламент її прийняв, але, на жаль, Президент наклав вето».