Винесення вироку суду, відповідно до якого лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко буде ув’язнено, може стати додатковим чинником для масових акцій протесту восени. Таку думку висловив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко під час прес-конференції в УНІАН.
«Я не виключаю, що неадекватне рішення суду може стати однією з додаткових причин для акцій протесту в осінній період. Об’єктивні причини вже існують. Наші опитування свідчать, що соціально-економічне життя наших громадян є необхідною, але недостатньою причиною для акцій протесту... Я думаю, що достатньою причиною для акцій може бути неправосудне рішення відносно Тимошенко», — сказав політик.
Говорячи взагалі про перебіг судового процесу над екс-прем’єром, заступник глави парламенту наголосив, що досі все суспільство не може зрозуміти, в чому звинувачують Тимошенко, оскільки не сформульовано склад злочину. Крім того, процес відбувається практично без захисту, бо ще жодному її адвокату не надали належного часу для ознайомлення з п’ятьма тисячами сторінок матеріалів справи.
Водночас, політик назвав позитивом той факт, що з початку судового процесу позиція більшості міжнародних спостерігачів та суспільства загалом змінилася на краще. «Сьогодні більшість сприймає це як політичний процес, який не має жодного відношення до законності і права. І, відповідно, міжнародна спільнота робить дедалі більше заяв і акцентує увагу на неприпустимості політичного процесу», — сказав М. Томенко.
Вл. інф.