Безпека дорожнього руху набула в Україні масштабів національної проблеми. На цьому наголосив голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець під час зустрічі з Регіональним менеджером у Європі та Центральній Азії організації «Глобальне партнерство з безпеки дорожнього руху» Кетлін Елсіг. Цей візит відбувався в рамках підготовки до проведення першої міжпарламентської зустрічі з проблем законодавства у сфері безпеки дорожнього руху.

Віктор Швець поінформував гостей про хід підготовки до проведення міжпарламентської зустрічі, заплановані та вжиті з боку комітету та Верховної Ради України заходи.

У свою чергу Кетлін Елсіг високо оцінила зусилля українських парламентаріїв, спрямовані на вдосконалення системи безпеки дорожнього руху, та висловила сподівання, що перша міжпарламентська зустріч у Києві стане серйозним кроком уперед на шляху зменшення смертності та травматизму на дорогах усього світу.

К. Елсіг також зазначила, що міжпарламентська зустріч сприятиме досягненню низки цілей як на глобальному, так і на регіональному та національному рівнях, а також запропонувала допомогу з боку організації «Глобальне партнерство з безпеки дорожнього руху» під час підготовки заходу.

Сторони домовилися про координацію дій щодо підготовки проведення міжпарламентської зустрічі, а також про підписання тристороннього Меморандуму із зазначених питань співпраці.

За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради.