Для забезпечення сталого регіонального розвитку необхідно створювати сприятливі для інвесторів умови на місцях. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, співголова депутатського клубу «Украина-ЄС» Володимир Вечерко.
У цьому процесі, на думку політика, необхідно консолідувати зусилля місцевої влади та профільних міністерств. 
«Хто, як не місцеві чиновники, знають реальні проблеми та перспективи того чи іншого району, міста або навіть селища? Відповідно вони й повинні бути ініціаторами відповідних проектів. А завдання урядовців та парламентаріїв — сприяти реалізації цих проектів у межах своїх повноважень», — наголосив він.
Також, на його переконання, як повідомила «Голосу України» прес-служба народного депутата, громадськість не повинна стояти осторонь питань місцевого розвитку.
Парламентарій навів приклади місцевих референдумів у країнах ЄС, коли жителі малих міст ініціюють через відповідних представників місцевих рад розгляд питань про необхідність будівництва об’єктів інфраструктури, виробничих підприємств та об’єктів соцобслуговування.