У Кам’янці-Подільському працює комісія, що вивчає причини руйнації Нової Західної вежі в Старій фортеці. Стіна пам’ятки національного значення обвалилася 1 серпня. За інформацією дирекції Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець», підозрілі тріщини на стіні цієї вежі помітили ще місяць тому, тож запросили допомогу зі столиці. Столичних експертів очікували 4 серпня.

Як з’ясувала комісія, реставрація Нової Західної тривала з 2003-го по 2007 роки. Тричі мінялися проектанти та підрядники. Автор проекту — професор Ольга Пламеницька — здійснювала постійний авторський нагляд за роботами, а міське комунальне підприємство «Служба єдиного замовника», через яке йшли кошти з державного бюджету на відродження пам’ятки, вело технічний контроль. «Це був об’єкт незавершеного будівництва, — повідомив директор історичного музею-заповідника Віктор Травінський, — тому туристів сюди не допускали». Причини обвалу обіцяють назвати до кінця цього тижня. 
Міська влада заявляє про намір звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням виділити кошти на відбудову пам’ятки.