Таку ціну встановила 25-річна мешканка одного із сіл Старосинявського району Хмельницької області. А ініціатором торгів була 44-річна бабуся. Знайшлися і покупці на хлопчика, котрому не виповнилось ще й двох років. Однак, поторгувавшись, збили ціну до 40 тисяч гривень. Як пояснила бабуся, піти на такий крок родину змусила бідність. Адже ні вона, ні її чоловік, котрий раніше був засуджений за крадіжки, ніде не працюють. А в сім’ї четверо неповнолітніх дітей, тому немовля старшої доньки, котра виховує дитину без чоловіка, стало додатковим тягарем.
Щоб трохи полегшити життя молодої мами, її батьки вирішили переселити жінку в окрему хату. Така в їхньому селі коштує близько 50 тисяч гривень, тому й запросили цю ціну за онука. Ідею підказав випадковий телевізійний сюжет про торгівлю людьми. Потенційним покупцям бабуся поставила умову: від дитини не брати жодних органів на продаж.
На додачу до хлопчика бабуся запропонувала купити в неї ще старовинну бронзову статуетку, яку вона нібито викопала в себе на городі. От тільки ціну за неї поставила значно вищу, ніж за малюка — 50 тисяч доларів.
Міліціонери затримали жінок під час передачі дитини та перерахунку грошей. Хлопчика одразу доправили в дитяче відділення Старосинявської центральної районної лікарні для обстеження, а його матір та бабуся опинилися за ґратами. Проти обох порушено кримінальну справу за торгівлю людьми. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.