Надзвичайна комісія з ліквідації наслідків аварії на шахті імені Бажанова державного підприємства «Макіїввугілля» у понеділок і вівторок проводила зустрічі з родинами загиблих. Комісію очолює перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Попович. Він запевнив, що кожна сім’я буде забезпечена допомогою.
Родичі загиблих просили переважно про поліпшення житлових умов, вирішення соціально-побутових питань та оздоровлення дітей. «У плановому режимі комісія продовжує працювати за всіма напрямами», — сказав голова Макіївської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості Костянтин Соколов.
Видобуток палива на підприємстві призупинено. На шахті тривають відновні роботи. Упродовж двох тижнів в Україні буде проведено позапланову перевірку наявності експертних висновків щодо продовження експлуатації підіймальних споруд та шахтних копрів. Таке рішення прийнято на виконання спільного наказу Міністерства надзвичайних ситуацій та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. На сьогодні таких споруд у країні 49. Методика здійснення перевірок передбачає ультразвукове обстеження елементів конструкцій задля виявлення ймовірних внутрішніх руйнувань. Також буде перевірено наявність чи відсутність внесення конструктивних змін у процесі експлуатації будівель.