Між Апаратом Верховної Ради України та Університетом штату Огайо — виконавцем проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Програма сприяння парламенту ІІ — Програма розвитку законотворчої політики» (ПСП-ІІ) підписано Протокол про співпрацю. Документ скріпили підписами керівник Апарату Верховної Ради України Валентин ЗайЧук та директор Програми сприяння парламенту України Елеонора ВАЛЕНТАЙН (на знімку).
Предметом Протоколу є налагодження співпраці між Сторонами з реалізації ПСП-ІІ у межах компетенції Апарату Верховної Ради України.
Університет штату Огайо (далі — Університет) зобов’язується сприяти Апарату Верховної Ради України у наданні консультацій, тренінгів, інформаційної та технічної підтримки народним депутатам, комітетам Верховної Ради та працівникам Апарату в установленому порядку за узгодженими Сторонами напрямами, розробленні та застосуванні ефективних методик і практик законотворчої роботи, рекомендацій з її удосконалення, підвищенні ефективності механізму взаємодії з громадянами та їх об’єднаннями, наданні підтримки організаційній та процедурній модернізації Апарату Верховної Ради.
Апарат Верховної Ради України, зі свого боку, для ефективної реалізації передбачених напрямів співпраці зобов’язується надавати відповідну інформаційну та організаційну підтримку; своєчасно інформувати та вносити відповідні пропозиції у разі виникнення ускладнень; забезпечувати участь працівників, які мають відповідну кваліфікацію, у заходах, що проводяться в рамках реалізації ПCП-ІІ.
У ході виконання цього Протоколу Сторони застосовуватимуть за взаємною згодою відповідні методи і механізми для досягнення цілей співпраці.
Учасники зустрічі також обмінялися думками щодо подальшого розвитку Ліги інтернів у напрямі співпраці з європейськими структурами, зокрема, з Парламентською асамблеєю Ради Європи.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.