Сім років, позначених значними здобутками, минуло з того часу, як в Інституті законодавства Верховної Ради України розпочала свою діяльність Українська школа законотворчості. 
Крок за кроком поодинокі семінари перетворилися на спеціалізований курс, який має неабияку  популярність серед працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, задіяних у законо- та нормопроектній роботі. Завдяки цьому регулярність набору до лав школи та кількість проведених занять щороку збільшуються. Ось і восьмий та дев’ятий випуски (а це більше 100 слухачів), які пройшли навчальний курс, орієнтований на підготовку фахівців із законотворчості, отримали сертифікати та свідоцтва державного зразка про підвищення кваліфікації.
Ознакою часу є посилення уваги до професіоналізації законотворчого процесу в країні як з боку суспільства, так і з боку органів державної влади. Крім представників секретаріатів парламентських комітетів та фракцій, помічників народних депутатів України, в Українській школі законотворчості навчаються працівники Міністерства юстиції України, інших міністерств, комітетів, Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, Конституційного Суду України, органів місцевого самоврядування тощо. З навчальним курсом «Законотворча діяльність» ознайомились і майбутні правники — студенти юридичних факультетів вищих навчальних закладів.
Базовим напрямом діяльності Української школи законотворчості є підготовка науково-методичної літератури: монографій, підручників та навчальних посібників, які виконують важливу допоміжну функцію в навчальному процесі, користуючись великим попитом як слухачів школи і всіх, хто цікавиться проблемами законотворення. До значної кількості видань, які постійно оновлюються, останнього року увійшли такі спеціалізовані збірки, як «Курс лекцій з питань законотворчості», «Законознавство» та інші.
Заключними заходами в серії занять Української школи законотворчості стали «круглі столи» «Актуальні проблеми законотворчого процесу в Україні», в ході яких слухачі мали змогу обговорити ключові напрями підвищення ефективності законотворчої діяльності в нашій державі.
Сьогодні вже понад 600 фахівців—випускників школи працюють на ниві вітчизняної законотворчості, додаючи до власних умінь та практичного досвіду набуті під час навчань знання. Маємо надію, що багаж цих знань у поєднанні з творчим підходом слугуватиме досягненню високого професійного рівня законотворення в Україні.