Народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань науки й освіти Максим Луцький позитивно оцінює результати вступної кампанії 2011 року.
Одне з головних нововведень вступної кампанії, вважає Максим Луцький, — це запровадження системи електронної подачі документів.
«Ліквідоване одіозне поняття «позаконкурсний вступ» для переможців і призерів Малої академії наук та міжнародних олімпіад. Тепер вони просто одержують додаткові бали. Але брати участь у вступному процесі будуть на загальних підставах», — додав політик.
Також депутат, як повідомляє прес-служба ПР, наголосив, що цього року збережено авторитет середньої школи. Атестат про середню освіту може дати абітурієнтові до 200 балів.
«Ми врахували й проаналізували і всі помилки вступних кампаній попередніх років. Продовжили роботу приймальної комісії з 15 до 30 днів. Допустили до спостереження за процесом вступної кампанії таку громадську організацію, як Комітет виборців України», — зауважив парламентарій.