Футбол. 29 липня. «Оболонь» — «Зоря». 0:0. 3 500 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Вилучено Бориса Баранця («Оболонь», 74, агресивна поведінка по відношенню до суперника після зупинки гри), Білого («Зоря», 74, друге попередження).
«Волинь» — «Металіст». 0:3. 7 500 глядачів. Рефері — Лисенчук (Київ). Голи: Соса, 45, Крістальдо, 66, Гав’єр, 80.
30 липня. «Дніпро» — «Іллічівець». 3:0. 12 159 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Голи: Чеберячко, 45, 49, Олійник, 60.
«Олександрія» — «Таврія». 0:0. 4 500 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк).
«Металург» — «Динамо». 0:0. 3 850 глядачів. Рефері — Шандор (Львів).
31 липня. «Кривбас» — «Чорноморець». 1:0. 5 600 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Гол: Бабатунде, 30. Вилучено Зубейка («Чорноморець», 86, друге попередження).
«Карпати» — «Ворскла». 0:2. 8 000 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Маркоскі, 3, Сачко, 60.
«Арсенал» — «Шахтар». 1:1. 8 900 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Мазілу, 90+5 — Фернандіньо, 11.
Мабуть, мало хто заперечуватиме, що ця турнірна таблиця має досить незвичний вигляд. «Ворскла» і «Кривбас» розмістилися за одноосібним лідером. «Динамо» і «Металіст» — за межею призової трійки. А «Карпати» не виграли жодного поєдинку і опинилися на «дні» змагання.
Але все це, сподіватимемося, стартові дива. Хоча, за великим рахунком, і динамівці, і харків’яни, і львів’яни не можуть похвалитися нині стабільною, змістовною і злагодженою грою.
Скажімо, киян після ефектної перемоги в Суперкубку мов хтось підмінив. Не будемо перебільшувати результати матчів біло-синіх проти «Олександрії» та «Оболоні». Погодьтеся, це не той рівень. Перша ж зустріч із суперником іншої кваліфікації — «Рубіном» — показала вразливі місця команди Юрія Сьоміна. І що тривожить особливо: «Динамо» не забило жодного м’яча в останніх двох зустрічах (єврокубку і національному чемпіонаті).
За приклад переліченим клубам та іншим, хто націлений на високі місця, має слугувати «Арсенал», котрий у цьому турі приймав «Шахтар». Спершу події розвивалися за знайомим сценарієм. Гості, захопивши ініціативу, швидко добилися успіху. Але потім усе відбувалося не як завжди. Головне, що «каноніри» показали бійцівський характер, завзяття і командну згуртованість. Особливо після перерви. В другому таймі вже вони диктували умови. І де, скажіть, поділася та упевненість і хвацькість «гірників», до яких ми звикли? Підсумок абсолютно справедливий — «Арсенал» на п’ятій компенсованій хвилині зрівняв рахунок. Настрій у киян був такий, що, якби був ще час, вони неодмінно вирвали б перемогу...
Лише результати
Першість країни. Перша ліга. 3-й тур. «Миколаїв» — «Говерла-Закарпаття». 0:1. «Нива» — «Зірка». 1:1. «Динамо-2» — «Арсенал». 0:2. «Одеса» — «Олімпік». 1:1. «Металург» — «Сталь». 3:0. «Кримтеплиця» — «Титан». 2:1. «Севастополь» — «Геліос». 1:0.