Фестивальна агенція «Фортрок» пропонує українцям відмовитися від сидіння під домашнім телевізором та створювати нову міську вуличну культуру. 16—18 вересня у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині агенція влаштовує фестиваль
«Respublіca antіMONEYfest». У його рамках уперше в Україні проведуть акцію «Викинь телевізор — отримай квиток на фестиваль!» Хто принесе старий телевізор, того безкоштовно впустять до Старої фортеці, де два дні поспіль співатимуть українські гурти — «АННА», «The Вйо», «ЛЮК», «Карна», «Кожаный Олень», «Мотор’ролла», «Роллікс», «O. TORVALD», «Пропала Грамота», «Nameless», «К-402», «Етсетера», «Медовий Полин», «Фіолет». Той, у кого немає «телека», може придбати квитка й за гроші. Наприкінці фестивалю зібрані телевізори демонстративно поховають на звалищі. У місті буде кілька сцен та чимало заходів — безплатних.
— Вулична культура та вуличне виховання не обов’язково мусять нести негативне значення, — каже Ольга Чайковська, один з організаторів фестивалю. — Якщо вулиці та будівлі сірі та брудні — нічого гарного там не виросте, але якщо їх перетворити на картинну галерею, то дитина, яка зростає на такій вулиці, буде зовсім іншою. Наша мета — заповнити вулиці живописом, музикою, танцями та віршами. Під час фестивалю кілька будівель Кам’янця-Подільського розмалюють художники з Іспанії, Португалії, Росії, Білорусі. Ми розповімо художникам про місто, ідею фестивалю, вони підготують ескізи, які буде перенесено на фасади будинків.