Гроза, яка розгулялася минулими вихідними в місті, була такою потужною, що знесла бруківку на вулиці князів Коріатовичів у Кам’янці-Подільському. Ще більшої шкоди злива завдала центральному ринку, що належить Хмельницькій облспоживспілці. Кілька десятків кіосків підтоплено, вийшли з ладу холодильники, велика кількість товару намокла й стала непридатною для продажу. Деяким підприємцям вдалося врятувати своє добро. Проте більшість зазнала збитків. Власниця ларка Ганна Козак показала знищені потопом узори для вишивання, пакунки з нитками, з яких виливалася брудна вода.
Люди утворюють комісії, складають акти й підраховують збитки. На жаль, участі в цьому не бере адміністрація ринку, кому підприємці справно сплачують за послуги, в перелік яких входить, зокрема, прибирання території. У неділю на ринку працювали лише контролери. Навіть зливовий форс-мажор не перервав священний відпочинок начальства.
— Коли ми приїхали на ринок за сигналом охоронців, — розповіла підприємець Інна Крентовська, — побачили неприбрані після суботнього робочого дня купи сміття, які забили каналізацію, тому воді нікуди було діватися, й потік ринув на наше майно. Біля 21.00 я вже телефонувала заступнику директора ринку Олександру Каргіну, щоб він прибув та на власні очі побачив причину цього потопу, але абонент не відповів. Нам постійно доводиться воювати за те, щоб сміття вчасно прибирали.
Наталя Озимук, у котрої замокло шість холодильників, кожен із яких коштує вісім тисяч гривень, додає:
— Ми із чоловіком також телефонували представникам різних інстанцій — від влади до санепідемстанції. Але ніхто не з’явився, пославшись на вихідні.
За словами підприємців, ринок заливає щонайменше раз на рік. Навесні взагалі тут плавали фекалії... Проте адміністрація ринку неспроможна забезпечити нормальних умов для праці та зберігання товару, але постійно підвищує плату за послуги. Мовляв, багаторічні вимоги цинічно ігнорують. Людям не раз доводилося пікетувати місцеву владу. Але вона управи на ринок не знаходить, бо територія їй не підпорядкована.
На ринок під час проливних дощів повертає ще й вода з вулиць міста, зауважили потерпілі. Люди не беруться оцінювати, хто більше винен — влада чи адміністрація ринку. До тих та інших вони апелюють вже понад десятиліття. «Голос України» звертав на цю ситуацію увагу в критичній кореспонденції «Кінчай базарити, базар» певний час тому. Керівництво ринку відбулося косметичним ремонтом, міська влада виділила майже два мільйони гривень на капітальний ремонт відрізку вулиці князів Коріатовичів поруч із базаром, та проблема зливової каналізації все ж залишилася. 
Відтак у період дощів ринок продовжує бути гарячою антисанітарною точкою міста.
У місті є представництво Всеукраїнської професійної спілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг, але торговельники ринку ніколи нічого не чули про її діяльність на свій захист.
 
Фото автора.