Редактор опозиційного інтернет-сайту «Новини Донбасу» Олексій Мацука заявив, що невідомі підпалили двері його квартири. Самого журналіста в цей момент удома не було. Пожежників викликали сусіди. За словами редактора, зловмисники завалили двері важкими мішками, а в під’їзді залишили похоронний вінок зі стрічкою «Алексею Витальевичу от скорбящих друзей и подруг».
«Я написав заяву до Калінінського райвідділу міліції і збираюся подати заяви до прокуратури та СБУ, — розповів «Голосу України» Олексій Мацука. — В міліції я просив надати мені охорону, і всю ніч із неділі на понеділок біля мого будинку чергував наряд. Пожежники вилучили ганчірки, просочені пальним, та взяли якісь зразки для експертизи. Міліція вилучила вінок». Журналіст переконаний, що надзвичайна подія пов’язана із його професійною діяльністю. Співрозмовник вважає: підпалення дверей є реакцією на матеріали, які були надруковані на сайті. З початку року «Новини Донбасу» оприлюднювали інформацію про нерухомість, що нею володіють керівники області та міст, а також критикували діяльність донецьких чиновників.
У ГУМВС України в Донецькій області підтвердили факт інциденту та повідомили, що порушено кримінальну справу за статтею 296, частина 1 Кримінального кодексу України «Хуліганство». Триває розслідування. Під час проведення апаратної наради міський голова Донецька Олександр Лук’янченко доручив начальнику міської міліції провести ретельне розслідування справи. «Міліція повинна найретельнішим чином розібратися із цією справою, розглянути всі можливі версії та виявити винних», — сказав керівник міста.