Життя сотень херсонців допоможе врятувати чергове диво медичної техніки, яку придбала обласна клінічна лікарня. Раніше лікарі не могли виконувати цілу низку вкрай складних операцій на хребті та головному мозку, бо людське око просто не в змозі роздивитися розрив деяких найтонших нервових закінчень, а вже з’єднати їх «вручну» було й геть непосильним завданням. Через це деяких пацієнтів доводилося направляти до столичного Інституту нейрохірургії, а хворій людині перенести далеку дорогу з  Херсона в Київ, звичайно, непросто.
Однак тепер рівень технічного оснащення лікувальної установи підвищився: одна із фірм Німеччини надала обласній клінічній лікарні суперсучасний нейрохірургічний мікроскоп японського виробництва. Залежно від потреби, він забезпечує 2,5—22-кратне збільшення ділянки людського тіла.
Заступник головного лікаря  Ігор Полюх каже, що нове обладнання постачальник поки що передав лікарні на тримісячну апробацію безплатно. Якщо за цей період підтвердиться його ефективність і необхідність, у бюджеті треба буде відшукати близько 400 тисяч гривень на те, щоб придбати нейрохірургічний мікроскоп. Правда, уже перші випробування на практиці показали: сумніватися в необхідності такої апаратури особливих підстав немає.
— Із застосуванням нейрохірургічного мікроскопа було виконано першу операцію з видалення хребетної грижі, а згодом ще дві. Всі вони пройшли успішно, пацієнти почуваються добре. Висновок однозначний: такий мікроскоп став величезною підмогою в нашій роботі, — переконаний лікар нейрохірургічного відділення обласної клінічної лікарні Херсона, кандидат медичних наук Олексій Леонтьєв.