У Черкасах двокілограмовий пакет борошна  продають по 12 гривень! Навесні він коштував 6. Здорожчало не тільки борошно. Олія, яку ще восени продавали в супермаркетах по 12—13 гривень, тепер стала «золотою». За літр «Олейни» чи «Диканьки» треба викласти 18 гривень.
Торік на базарі за літр молока просили 5 гривень. Нині, у літню пору великих надоїв, — 6. Кілограм коров’ячого масла коштує 80 гривень, сметани — 26.
Не викликає хіба що на базарі великих нарікань так званий борщовий набір. Порівняно з минулим роком городина подешевшала відсотків на п’ять. Допомогли липневі дощі. Тож капуста, морква, картопля вродили на славу. Ось тільки цибуля зросла в ціні. За кілограм доводиться віддавати від 5 до 6 гривень. Хіба що на сільських базарчиках дешевше. Та, попри все, її активно купують. Без сала, цибулі, помідорів та огірків ніхто на пікнік не їде.
До речі, сало, як найважливіший український стратегічний продукт, стабільне в ціні. Кілограм пахучого, з прорістю сальця коштує від 10 до 25 гривень. А здір, внутрішній жир, зовсім задарма віддають: по 4 гривні за кілограмовий шматок.
 
Черкаська область.