Порівняно з відповідним періодом минулого року ціни на продовольчу сезонну продукцію, яка реалізується на ринках Миколаєва, мало чим відрізняються. Зокрема, капуста — по 1 гривні за кілограм, кабачки — по 2, буряк — 1,5—2,5 гривні, перець — 2,5—3,5, цибуля — 2,5—3, огірки — 2,5—4, помідори — 2—4, картопля — 3—4 гривні.
Непоганий урожай на фрукти спричинив нову хвилю консервування в домашніх умовах (чого не спостерігалося у попередні роки через їхню дорожнечу). Наприклад, досі тримається одна й та ж ціна на абрикоси — від 2 до 6 гривень. Якщо аличу та сливу покупець бере відром — не менше гривні зекономить на кожному кілограмі. В роздріб ці кісточкові реалізують (відповідно) по 4—6 та 6—10 гривень за кілограм. Малина — по 25 гривень, персики — 8—10.
Літо підняло ціну на цукор. Так, із травня вона зросла майже на півтори гривні — до 10,5 гривні за кілограм.
Помітно подорожчало м’ясо. Свинина (вирізка) — 55—58 гривень за кілограм, підреберне м’ясо — 44, сало — 12—20 гривень. Яловичина трохи дешевша, хоча на гривень 8—10 теж піднялася у ціні. Так, за один кілограм м’яса на відбивні котлети з яловичини потрібно заплатити до 52 гривень.
Незмінними залишаються цінники на хлібобулочну продукцію. Найпопулярніші сорти хліба коштують: «Губернаторський» (700 г) — 3,42 гривні, «Городянин» (600 г) — 2,72, «Стаханівський» (700 г) — 3,72, «Орільський» (620 г) — 2,37, батон звичайний (450 г) — 2,67, батон «Дорожній» (400 г) — 2,52 гривні.
Входить у практику сільських молочниць завозити в один і той самий час молочну продукцію у двори житлових масивів. Наприклад, тричі на тиждень із сьомої до восьмої ранку в більшості дворів на Намиві, у Соляних господарки, не заїжджаючи на ринок, привозять власну продукцію, яку одразу ж і розпродують. Притому ціна не вища, ніж на ринку, а навіть трохи нижча. Так, один літр молока — 5—6 гривень (вечірнє чи ранкове), кілограм сиру — 14—16.
 
Миколаївська область.