Футбол. Ліга Європи. Третій відбірний раунд. Перші матчі. 28 липня.
«Карпати» (Україна, Львів) — «Сент-Патрикс» (Ірландія, Дублін). 2:0. Голи: Федецький, 34, Воронков, 90+3.
«Карпати»: Богатінов, Федецький, Мілошевич, Борха, Ощипко, Ткачук, Худоб’як, Авелар (Мартинюк, 19), Лукас (Кристобаль, 76), Зеньов, Пачеко (Воронков, 60). Тренер — Олег Кононов.
«Сент-Патрикс»: Роджерс, Пендер, Бермінгем, Ейвен МакМіллан, Макфаул, Норт (Девід МакМіллан, 46), Дойл, Шортголл, Малкегі, Мерфі (Краулі, 65), Делі (Керолл, 75). Тренер — Пітер Магон.
Рефері — Мартін Стембергссон (Швеція).
Львів. Стадіон «Україна». 15 000 глядачів. 24 градуси.
Ірландці діяли виключно від оборони. Через це, либонь, і моментів у цій зустрічі було не так багато. Таку думку висловив і Олег Кононов, спілкуючись з журналістами після матчу.
— Важко протистояти команді, яка грає лише в захисний футбол. Тому моменти ми створювали дуже важко. Я вдячний всій команді, що ми зробили результат: забили два м’ячі і не пропустили.
Отже, першу половину завдання львів’яни успішно виконали. Тепер «Карпати» за тиждень зіграють матч у відповідь в Дубліні. Сподіватимемося, що і там наша команда підтвердить свій клас.
Суперника вочевидь недооцінили
«Ворскла» (Полтава, Україна) — «Слайго Роверс» (Ірландія).0:0
«Ворскла»: Величко, Даллку, Курилов, Чеснаков, Селін, Краснопьоров, Маркоскі (Закарлюка, 46), Ребенок, Кривошеєнко (Сачко, 81), Безус (Оберемко, 72), Янузі. Тренер — Микола Павлов.
«Слайго Роверс»: Кларк, Кін, Пірс, Райан, Блінкгорн, Кретаро, Кербі, Ндо, Пауелл, Макгінесс, Грін (Дойл, 63). Тренер — Пол Кук.
Рефері — Гедімінас Мазейка (Литва).
Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 10 000 глядачів. 25 градусів.
Бравурні слова і прогнози, котрі лунали з вуст уболівальників, фахівців і навіть президента «Ворскли» Олега Бабаєва, мабуть, зіграли злий жарт з полтавськими футболістами. Судячи з їхньої гри в першому таймі, була присутня певна зневага до суперника. А скільки моментів змарнували господарі? Один тільки Арменд Даллку їх мав кілька, але він із незрозумілою впертістю зловживав індивідуальними діями.
Футболісти «Ворскли» знали, що їхній суперник у чемпіонаті Ірландії в дев’яти матчах поспіль не пропустив жодного м’яча. Але в атаці діяли надто примітивно і невинахідливо. Тепер, з урахуванням полтавського поєдинку, в активі команди з міста Слайго вже десять (!) матчів без пропущених м’ячів.
Починаючи з другої частини першого тайму гості посміливішали і надалі гостро контратакували. На наше щастя, литовський рефері Гедемінас Мазейка не зарахував два забиті м’ячі у ворота «Ворскли» (31-ша і 84-та хвилини), побачивши порушення правил футболістами «Слайго Роверс». Варто сказати, що дуже невпевнено і з численними помилками провів зустріч воротар полтавчан Сергій Величко.
Звичайно, прикро, що «Ворскла» не виграла. А от те, що вона не пропустила, — позитивний момент. Швидше за все, вдома ірландці підуть уперед, розкриються, а це дасть українській команді певні шанси на контргру.
Фрагмент матчу у Львові.
Фото Євгена КРАВСА (спеціально для «Голосу України»).