Народний депутат України Віктор Матчук презентував свій благодійний фонд
— Хоч би де я був — у приватному бізнесі чи в політиці, ніколи не забував про благодійність, — каже народний депутат. — Як свідчить досвід європейських країн, благочинну діяльність потрібно виводити на якісно новий рівень. З одного боку, вести її більш цивілізовано, а з другого — робити це так, щоб у людей не виникало жодних запитань, куди і на які цілі йдуть кошти. Для цього я вирішив створити благодійний фонд — Фонд Віктора Матчука, вже розпочата процедура його реєстрації.
Благодійний фонд працюватиме на рівні всієї області. Перший грошовий внесок у розмірі 70 тисяч гривень — народного депутата. На які потреби витрачатимуться кошти фонду, вирішуватиме громадська рада, до якої увійдуть авторитетні на Рівненщині люди.
— З благодійного фонду передусім фінансуватимуться ті проекти, в яких зацікавлена певна громада. Наприклад, поставити урни для сміття в якомусь мікрорайоні, облаштувати дитячий майданчик чи допомогти збудувати церкву. Але тільки в тому разі, якщо місцеві люди в цьому щиро зацікавлені та готові до співфінансування. Якщо проекти будуть реалізовуватись у такий спосіб, фонд наповнюватиметься і працюватиме далі, — сказав Віктор Матчук.