Батьки та вчителі кажуть, що учням пропонують перейти до сусіднього навчального закладу із... одним туалетом на 600 осіб.
У Ворошилівському районному суді Донецька в четвер відбулося чергове засідання у справі за позовом Ірини Круглової — матері двох учнів української школи № 111. Позивачка оскаржує рішення міської ради, яка проголосувала за закриття школи. Підтримати вимоги прийшли два десятки батьків та вчителів. Представники ініціативної групи кажуть, що думка колективу не була врахована. А на анкетах, які районний відділ освіти демонстрував як вивчення думки, стоять підробні підписи. Тепер батьки подали заяву до прокуратури про підробку підписів.
Батьки та вчителі спростували твердження місцевих чиновників про те, що закриття школи відбувається заради кращих умов та кращої освіти для дітей. Перед початком судового засідання вчителі продемонстрували фотографії, зроблені за кілька днів у сусідній школі № 101, куди колективу 111-ї пропонують переходити. Знімки явно не на користь нового навчального закладу. 
Директор школи Світлана Бабенко та начальник райуправління освіти Петровської райради Лариса Фофанова заперечили, що на класних керівників чинився тиск, аби ті змусили батьків написати в анкетах, що поведуть дитину до іншої школи. Минулого тижня Апеляційний адміністративний суд Донецької області залишив у силі ухвалу Ворошилівського райсуду, який зупинив дію рішення міськради про закриття школи № 111. Це означає, що навчальний заклад повинен поновити роботу в звичному режимі. На запитання, як виконується ухвала суду, начальник райуправління освіти відповіла так: «Я у відпустці була весь цей час, сьогодні мене відізвали. Жодних дій з боку відділу освіти немає. Ми все-таки дочекаємося рішення суду і дочекаємося, що скаже суд».