На Херсонському летовищі приземлився літак А-320 компанії Turkіsh aіrlіnes, яка відтепер обслуговуватиме чотири рейси на тиждень по лінії Херсон—Стамбул—Херсон.

Як наголосив у Херсоні старший віце-президент компанії Зія Ташкент, нова авіалінія — найкраще свідчення віри турецького бізнесу в економічні перспективи України. Крім того, з її відкриттям компанія надолужить втрати через вимушене закриття рейсів з Сімферополя (до окупації Криму рейси до Туреччини зі столиці півострова здійснювалися щодня) та Донецька. А в перспективі можливе відкриття нових рейсів з Херсона на Київ та Франкфурт. У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель висловив сподівання, що відкриття пасажирського сполучення Стамбула з Херсоном також надасть нового поштовху розвитку українсько-турецьких відносин.

Що ж до працівників аеропорту, то вони задоволені найбільше. Вони кажуть, що повітряні ворота Херсонщини востаннє бачили літак на злітно-посадковій смузі ще 13 років тому. А тепер вони злітатимуть і сідатимуть тут регулярно.

Фото автора.

Херсон.

 

На знімку: літак чекає на перших пасажирів з Херсона.