Учора під час розгляду кримінальної справи щодо підписання у 2009 році газових угод у Печерському райсуді Києва екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко була присутня без адвокатів. Підсудна вносила нові клопотання. Зокрема, про відвід прокурора Олександра Микитенка через «упередженість та необ’єктивність» та повторно про долучення до справи як захисників народного депутата України Сергія Власенка та двох американських адвокатів — Марка Фельдмана і Роджера Енока. 

Ю. Тимошенко стверджувала, що прокурор неправомірно вніс на розгляд суду питання про зміну їй запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт. Натомість прокурор О. Микитенко наголосив, що усі його дії повністю відповідають законодавству і в них немає будь-якої упередженості чи необ’єктивності. Сторону обвинувачення також здивувало те, що підсудна заявила про відвід тільки одного прокурора, тоді як на засіданні суду їх четверо. Під час перерви екс-прем’єр подала клопотання про відведення ще одного прокурора — Лілії Фролової. Але суддя одразу не задовольнив вимогу підсудної.
Суддя Родіон Кірєєв також повторно відмовив Ю. Тимошенко в залученні захисників Роджера Енока, Марка Фельдмана і Сергія Власенка, оскільки суду не було надано документів на право здійснювати адвокатську діяльність та відповідні свідоцтва. 
Під час допиту свідків було, зокрема, допитано заступника міністра палива та енергетики Тетяну Корнякову, екс-заступника голови департаменту співпраці з Росією НАК «Нафтогаз України» Андрія Іванова. Під час запитань до свідка Ю. Тимошенко намагалася з’ясувати, коли була вигідніша для України ціна за природний газ — у 2009-му чи 2010-му. На це А. Іванов відповів, що не можна визначити — вигідна ціна чи ні. Свідок також визнав, що угода, укладена між «Росукренерго», НАК «Нафтогаз України» та російським «Газпромом» від 4 січня 2004 року, фактично скасувала прив’язку формування ціни на газ зі ставкою на транзит. Екс-прем’єр також заявила, що наполягає на тому, аби по її кримінальній справі були допитані ще щонайменше десять свідків, у тому числі й екс-заступник голови НАК «Нафтогаз України» Ігор Діденко, який підписував відповідну угоду, колишній віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов, котрий проводив засідання уряду під час газової кризи. Проте сторона обвинувачення не вважала це за необхідне і сама визначала, кого треба викликати на допит у ролі свідка.