УЄФА вже отримав майже 10 тисяч заявок від охочих бути волонтерами під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. І це за потреби в 6 тисяч добровольців. Заявники представляють 80 країн світу. Їх вік — від 18 до 78 років. Директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський зазначив, що кількість заявок за перший тиждень реєстрації, яка розпочалася 14 червня на сайті УЄФА, перевищила місячний показник Євро-2008. За його словами, конкурс у деяких містах уже сьогодні становить 2,5 людини на місце.
Для всіх охочих приєднатися до волонтерського руху на Євро-2012 нагадаємо, що прийом електронних заявок відбувається на офіційному сайті УЄФА (uefa. com) до 30 вересня. Після відбору апліканти пройдуть співбесіду в одному з чотирьох міст-учасників України. Головні умови — знання англійської, а також вік старше 18 років. Кандидати, які успішно «складуть» співбесіду, з лютого по травень 2012 року пройдуть спеціальне навчання.
...водойми забирають життя
Нині чи не кожного дня співробітникам Управління МНС України у Миколаївській області доводиться фіксувати факти загибелі людей на воді. Загалом з початку року водойми забрали 41 життя.
Через місцеву пресу та обласне телебачення Управління МНС у Миколаївській області закликало населення не випробовувати долю та берегти власне життя.
...міліціонери вчать англійську
Особовий склад миколаївської міліції, який забезпечуватиме правопорядок під час Євро-2012, нині вивчає базовий курс англійської мови. Заняття відбуваються кілька разів на тиждень. Так миколаївські правоохоронці готуються до великої кількості іноземних туристів, які приїдуть на чемпіонат з футболу наступного року.
Як повідомила група зв’язків з громадськістю міського управління МВС, навчання організовано за прискореною методикою. На заняттях однаковою мірою приділяється увага граматиці та лексиці. Для вдосконалення розмовної мови міліціонери ведуть між собою діалоги англійською, складають словники з лексикою, що належить до службового стилю мови.