Трабзон (Туреччина). «Медальним» для юних олімпійців України став другий змагальний день ХІ літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю. Повний комплект нагород в активі легкоатлетів. Богдан-Іван Городиський переміг у забігу на 3000 м. Срібну нагороду у метанні диска завоював Владислав Черніков. А першою відзнакою за хронологією була бронзова медаль. Її отримала Ганна Красуцька, яка піднялася на п’єдестал пошани у потрійному стрибку. Здобутками відзначилися також плавці та дзюдоїсти: Денис Барабаш фінішував другим на 200-метрівці брасом, а Павло Скопненко виборов «бронзу» у ваговій категорії до 55 кг.
Академічне веслування. Україна здобула медаль на чемпіонаті світу серед молоді (U-23). Золота нагорода на рахунку чоловічої четвірки парної (Іванов, Футрик, Надтока, Довгодько).
Дзюдо. Гамбург (Німеччина). Етап Кубка Європи. Особливо вдалим для українців видався стартовий день. Як ми вже повідомляли, золоту нагороду виборов Роман Гонтюк з Івано-Франківська (до 90 кг). Переможницею також стала Ольга Суха (до 48 кг) з Рівного. Бронзові медалі вибороли Сергій Дребот (до 73 кг) і Денис Біличенко (до 60 кг).
Наступних змагальних днів українські спортовці здобули ще дві нагороди: Георгій Зантарая виграв «срібло» (до 66 кг), а Євген Катаєв — «бронзу» (до 81 кг).
Бокс. Чемпіон ІBF, WBO і WBA у надважкій вазі українець Володимир Кличко поки не збирається завершувати спортивну кар’єру.
— Коли я виграв «золото» на Олімпіаді, думав, що досяг всього в спорті. Потім усвідомив, що є ще професійний бокс, — сказав Кличко-молодший. — Тоді гадав, що буду на рингу десь до 25 років. Потім я почав думати про завершення кар’єри в 30. Але з кожним прожитим роком я відчуваю себе все краще і краще: 32, 33, 35. Звичайно, прийде день фінішу, але поки він ще не настав.
Брати Клички не згодні, що їхня репутація страждає від того, що їх поєдинки називають нудними, і вважають, що головне в їхній кар’єрі і те, за що їх варто поважати, — стабільне і тривале домінування у надважкій вазі.
«Коли я чую, що я нудний, я завжди відповідаю: «49 перемог я здобув нокаутом. Ми знаємо, як битися, і не збираємося нічого змінювати в своєму стилі», — наголосив Володимир.
Футбол. Усі матчі четвертого туру чемпіонату країни у Прем’єр-лізі транслюватимуть по телебаченню.
29 липня. «Волинь» — «Металіст» (19.00, 2+2). «Оболонь» — «Зоря» (19.00, Футбол).
30 липня. «Олександрія» — «Таврія» (19.00, Футбол). «Дніпро» — «Іллічівець» (19.30, 2+2). «Металург» — «Динамо» (21.00, Футбол).
31 липня. «Кривбас» — «Чорноморець» (17.30, 2+2). «Карпати» — «Ворскла» (19.00, Футбол). «Арсенал» — «Шахтар» (19.30, 2+2).
Баскетбол. Чоловіча кадетська збірна України вирушила на чемпіонат Європи до Чехії. Турнір відбуватиметься у містечку Градец-Кралове і стартує для всіх учасників сьогодні. На груповому етапі нашій команді протистоятимуть однолітки з Франції, Латвії та Литви. Нагадаємо, що минулого року кадетська збірна України повернулася до елітного ешелону з дивізіону В.