Півсотні молодих активістів зібрали в липні у таборі керівники волонтерських загонів Хмельницької області. Працюють юнаки та юнки при центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 

Гасло табору, що розташувався на березі річки Дністер неподалік села Врублівці Кам’янець-Подільського району, — «Я волонтер, і це круто!». Тренінги, конкурси, вікторини, спортивні змагання, ток-шоу, дискотеки, тематичні вечори — усе підпорядковане єдиній меті: зміцнити й розширити волонтерський рух в області. Буде також апробована нова програма діяльності «Школи волонтерів».
Таборування організовують уже третій рік поспіль, що, за словами начальника відділу методичного забезпечення соціальної роботи обласного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, дає реальні результати. 
Якість надання соціальних послуг волонтерами покращилася, значно побільшало добровольців. Приміром, студент Національного університету імені Огієнка Валерій Вітвіцький у цьому русі бере участь перший рік. А ось Тетяна Деренівська, яка щойно закінчила Подільський державний аграрно-технічний університет, — справжня рекордсменка: вона носить звання волонтера вже вісім років.
 
Кам’янець-Подільський.