У Дніпропетровській області остаточно знищили фабрику «Петриківський розпис». Невідомі демонтували верстати й преси. За словами майстрів, відновити унікальне обладнання неможливо, повідомляє «Кореспондент».
Тепер правоохоронці з’ясовують, хто саме демонтував устаткування. Виробництво на фабриці зупинилося майже два роки тому, у приміщенні через борги відключили світло. А півроку тому з фабрики забрали охорону. Однак люди часом приходили на робочі місця — сподіваючись, що виробництво відновлять. Днями працівники колишньої фабрики побачили, як невідомі демонтують преси в цеху заготовок.
Журналістам не вдалося зв’язатися із власниками фабрики, телефони офісу не відповідали. Районна влада стверджує, що підприємство не працювало за профілем уже десять років, його продукція не мала попиту. А в радянські часи на фабриці трудилися майже півтисячі людей. Петриківські тарілки, скриньки та інші сувеніри були візитівкою України, їх експортували до 80 країн. Десять років тому фабрику приватизували. Останні кілька років діяв лише цех з виготовлення сировини, ще двадцять майстрів розписували тарілки вдома.