Протягом восьмої сесії Комітет з питань національної безпеки і оборони зосереджував зусилля на законодавчому забезпеченні діяльності Збройних Сил України. А також на посиленні соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей, їх пенсійного забезпечення.

Як повідомили в інформаційному управлінні, нині в комітеті опрацьовуються проекти законів, які спрямовані на гарантування захисту й соціальних прав військовослужбовців. Зокрема, зміни до деяких законів (щодо покращення соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей) (реєстр. №8523) та зміни до статті 8 Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (щодо розмежування фінансування пенсій) (реєстр. №8629).

Комітетом також готуються до другого читання проекти законів про внесення змін до Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (щодо розміру пенсій в разі втрати годувальника) (реєстр. №5108) та про внесення змін до Закону «Про державний кордон України» (щодо закріплення правового статусу та режиму прилеглої зони України) (реєстр. №7407).

Загалом протягом восьмої сесії народні депутати розглянули 43 питання, опрацювали 15 законопроектів, з яких комітет визначений головним. За його поданням у цілому прийнято 10 нормативних актів, у першому читанні — два. Надано 19 попередніх висновків на законопроекти, які є предметом відання інших комітетів.

Водночас народні депутати проводили й особистий прийом громадян. У цілому комітет розглянув 468 звернень, листів та скарг. У них, зокрема, гостро порушувалися питання забезпечення житлом військовослужбовців, а також осіб, звільнених у запас чи у відставці та членів їхніх сімей, які перебувають на квартирному обліку в органах місцевого самоврядування. Висловлювалося глибоке невдоволення існуючим пенсійним забезпеченням, медичним обслуговуванням ветеранів війни і військової служби, відмовами у безоплатному лікуванні, наданні пільг на придбання ліків, санаторно-лікувальних путівок.

Крім того, впродовж восьмої сесії у комітеті відбулися зустрічі з представниками Королівського коледжу оборонних наук Великої Британії; делегацією НАТО на чолі з Генеральним директором Міжнародного військового штабу НАТО; слухачами Національного університету оборони Пакистану, послами Сполучених Штатів Америки, Пакистану, Ірану, Російської Федерації, Румунії, Угорщини, Великобританії. У рамках зустрічей обговорювалися бачення поточної ситуації та стратегічні перспективи збереження стабільності та безпеки України.