У несесійні тижні народний депутат, представник фракції Народної партії Микола РудЧенко (на знімку) працює в регіоні — на Житомирщині. Понеділок — приймальний день в офісі обласного центру. 

Зазвичай, тут буває два—три, а то й чотири десятки людей, більшість прохань стосуються фінансової допомоги на лікування. Що поробиш, грошове забезпечення пересічних мешканців Житомирщини бажає кращого, а екологія, низькоякісні продукти харчування та інші чинники негативно позначаються на стані здоров’я людей, у той же час послуги «безплатної» вітчизняної медицини коштують дуже дорого. Втім, до депутата звертаються не лише приватні особи, надходять і колективні звернення: від підприємств, організацій, територіальних громад.
Аби тримати руку на пульсі актуальних проблем, Микола Миколайович час від часу об’їжджає райони області, щоб у безпосередньому контакті з земляками почути про їхні проблеми, обговорити шляхи і намітити плани їх вирішення. Живе спілкування з виборцями, за словами М. Рудченка, є обов’язковою складовою депутатської роботи, адже саме воно відіграє важливу роль у законотворчій діяльності.
— На жаль, левова частка моєї роботи — це звернення в різні інстанції щодо соціального захисту людей. Я готую в середньому 60 звернень на місяць. Так не повинно бути, — переконаний депутат.
За словами парламентарія, система влади у нас настільки розбалансована, що пересічній людині вирішити навіть, здавалося б, просте питання доволі непросто, а часом і неможливо.
Проте Микола Миколайович упевнений, що порядок усе-таки буде наведено. Адже нинішній Президент Віктор Янукович, з яким Рудченко свого часу активно співпрацював, будучи главою облдержадміністрації, хороший господарник, який знає, що таке дисципліна і порядок.
Нещодавно Микола Рудченко відвідав Радомишльський район Житомирщини. На зустрічі з працівниками тамтешнього РЕМу депутат повідомив, що шукає можливість, як поліпшити стан доріг райцентру.
— У вас не дороги, а напрямки руху, такого жахливого стану немає в жодному районі області, — зазначив він.
У цьому контексті варто повідомити, що Микола Миколайович добре володіє ситуацією на Радомишльщині й активно працює, аби вирішити нагальні проблеми. Зокрема, два роки тому за його ініціативи і наполегливості було виділено один мільйон державних коштів на добудову райлікарні. А в багатьох селах вирішено проблеми благоустрою, освітлення центральних вулиць тощо.