Тіла трьох робітників шахти «Родинська» державного підприємства «Красноармійськвугілля» піднято на поверхню без ознак життя. Про це «Голосу України» повідомили в Донецькому територіальному управлінні Держгірпромнагляду. Ще двоє шахтарів — гірничий майстер та машиніст гірничих виймальних машин — госпіталізовані з травмами, їхній стан на час підготовки інформації до друку медики характеризували як стабільно тяжкий. П’ятеро гірників опинилися під завалом під час виконання робіт із кріплення — обвалилася покрівля на ділянці довжиною десять метрів.
Аварійно-рятувальні роботи вели три взводи гірничорятувальної служби. За фактом трагедії Красноармійська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу. Створено комісію із розслідування обставин та причин групового нещасного випадку. Її очолює начальник вугільного управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки Олександр Холод. Експерти вивчають технічну документацію і опитують свідків.
За день до трагедії в Родинському сталися ще два нещасні випадки на вугільних підприємствах області. На шахті «Зоря» державного підприємства «Сніжнеантрацит» у лаві помер 44-річний гірничий робітник очисного вибою. Під час роботи йому стало зле, і колеги покликали на допомогу. На жаль, урятувати гірника не вдалося: реанімаційно-протишокова група гірничорятувальників, яка прибула на місце події, констатувала смерть. Так само без ознак життя виявили 46-річного вибійника на шахті імені Леніна державного підприємства «Артемвугілля». Точні причини смерті обох гірників встановлюють.