Верховна Рада України зобов’язана ухвалити закон про вітання в армії «Слава Україні!» — «Героям Слава!», як це робить уся українська нація. А також визнати на державному рівні наших попередників — вояків ОУН-УПА, які ціною власного життя домоглися того, що ми живемо в незалежній країні. Таку точку зору під час круглого столу «Новий імідж українського війська» висловив народний депутат від фракції ВО «Свобода», член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Юрій Сиротюк.

«Коли лунають репліки про нібито неважливість форми вітань, відзнак тощо, варто зауважити: змістовна українізація потребує оформлення. Не слід посилатися на те, що Путін, бачте, знову на нас нападе і що гасло «Слава Україні!» спричинить черговий наступ Росії. Залізо не все вирішує на війні — дух патріотів з Майдана дає можливість успішно воювати з російською армією. Ми маємо нарешті дати відповідь на знищення Січі, голодомори, геноцид, відповісти за ганьбу і приниження української нації. Ніхто не воює за АТО, Президента чи якісь політичні сили — воюють за Україну! Якби хлопцям частіше розповідали про 360-літню війну Московії з нами та її наслідки, не ми, а Путін будував би укріплення десь на Уралі», — зазначив депутат-свободівець.

Юрій Сиротюк нагадав, що за час перебування у Верховній Раді він зареєстрував низку постанов, які парламент, на жаль, не затвердив. Серед них і проект постанови про обороноздатне українське суспільство та державу. «Він передбачає патріотичне і військове виховання зі школи, загальний військовий вишкіл (усі чоловіки, а за бажанням і жінки, мають служити у війську та володіти зброєю), екстериторіальний принцип служби... Це справжнє козацтво: вздовж кордону з Росією потрібно сформувати систему козацьких військових поселень — людей, що матимуть пільги в бізнесі, але які в потрібний час захищатимуть кордони своєї країни», — розповів парламентарій.

Вл. інф.