Сучасну злітно-посадкову смугу відкрили у Міжнародному аеропорту Донецьк. Урочиста подія запам’яталась польотом та посадкою найбільшого у світі українського транспортного літака Ан-225 «Мрія». На радість мешканцям міста, які спостерігали за рідкісним видовищем, літак на низькій висоті промчав над Донецьком, зробив два кола над стадіоном «Донбас Арена» та приземлився в аеропорту.

— Нова злітно-посадкова смуга не тільки найсучасніша в нашій країні, але одна з найкращих в Європі, — відзначив віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков. — Вона повністю відповідає всім міжнародним стандартам і здатна приймати всі види літаків, зокрема, Aіrbus-380 та Боїнг-747.

Будівництво нової злітно-посадкової смуги тривало з 2007 року. Цей об’єкт є невід’ємною частиною підготовки шахтарської столиці до Євро-2012. Під час спорудження смуги фахівці компанії «Альтком» застосували низку інноваційних рішень та впровадили передові технології. Нині на аеродромному комплексі міжнародного аеропорту триває будівництво перонів. На об’єкті щоденно працюють до 400 робітників та понад 250 одиниць техніки.