Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що наша країна має вчитися у Грузії поваги до своїх великих українців і вшанування річниці від народження видатної поетеси Лесі Українки. Про це він заявив під час робочої поїздки до країни гір.
Заступник глави парламенту відвідав у місті Сурамі музей видатної поетеси, яка провела в цьому місті свої останні дні, школу ім. Лесі Українки та поклав квіти до її пам’ятника. Заступник Голови Верховної Ради України передав останні видання творів поетеси, аудіоматеріали для вивчення української культури, мови та літератури. Цьогоріч виповнюється 140 років з дня народження доньки Прометея, а 1 серпня вшановується її пам’ять, оскільки саме в цей день Л.
Українка пішла із життя.
Заступник Голови Верховної Ради зауважив, що складається парадоксальна ситуація, оскільки пам’ять українських видатних діячів більше вшановують у Грузії, ніж в Україні. І нагадав, що є автором постанови про відзначення 140-річчя з дня народження Л. Українки.
До того ж Микола Томенко наголосив, що Грузія з великою повагою поставилася до поетеси і досі тривають заходи, пов’язані з річницею її народження. За його словами, школа у грузинському місті Сурамі оголосила 2011-й роком Лесі Українки у Грузії.
Прес-служба Миколи Томенка.