Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 3-й тур.
22 липня. «Зоря» — «Олександрія». 2:0. 4 500 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Голи: Білий, 69, Сілюк, 72.
«Динамо» — «Оболонь». 4:0. 10 628 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Ідейє, 69, 85, Хачериді, 77, Гусєв, 90+1.
23 липня. «Іллічівець» — «Кривбас». 1:3. 9 500 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Голи: Петров, 31 (у власні ворота) — Федорчук, 13, Самодін, 76, Валяєв, 88.
«Таврія» — «Металіст». 0:0. 12 600 глядачів. Рефері — Арановський (Київ).
«Чорноморець» — «Арсенал». 0:3. 4 610 глядачів. Рефері — Іванов (Макіївка). Голи: Ковпак, 6, Шершун, 12, Ковальчук, 24 (у власні ворота).
24 липня. «Ворскла» — «Металург». 4:2. 4 500 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Сачко, 33, Кривошеєнко, 59, Безус, 78, Янузі, 90+4 (п) — Димитров, 32, Чечер, 75.
«Шахтар» — «Карпати». 2:1. 40 341 глядач. Рефері — Бойко (Іванків, Київська область). Голи: Вілліан, 50, Тейшейра, 79 — Авелар, 38.
«Дніпро» — «Волинь». 1:2. 19 793 глядачі. Рефері — Кутаков (Бровари). Голи: Матеус, 89 — Майкон, 84, 90+3.
Головна сенсація сталася у Дніпропетровську, де «Волинь» перемогла «Дніпро». Основні події зустрічі розгорталися на останніх хвилинах. Рахунок відкрили гості. Однак на передостанній хвилині основного часу Матеус відновив рівновагу. Здавалося, що дніпропетровці здобудуть принаймні нічию. Але лучани не припинили боротьбу і були винагороджені за свою бойовитість. Вони забили переможний гол. І знову це зробив Майкон.
Безумовно, великий інтерес викликав поєдинок у Донецьку. Він подарував нам якісний футбол і боротьбу найвищого ґатунку. Обидві команди заслужили на схвальні слова. Масла у вогонь додали львів’яни, котрі, демонструючи завидні бійцівські якості, відкрили рахунок. Вони мали значно привабливіший вигляд, ніж «гірники», створили багато гострих моментів. Але їхньої наснаги вистачило лише на тайм з невеличким.
Щоправда, «Карпати» могли зрівняти рахунок, якби... На 84-й хвилині Кучер, котрий лежав у своєму карному майданчику, зіграв обома руками. Рефері Бойко був суворим і показав жовту картку... львів’янину Мартинюку. Оригінальне рішення, котре, можна стверджувати, вплинуло на перебіг поєдинку. Це був, на жаль, не єдиний епізод, в якому рефері «проколовся». Згодом він не призначив пенальті і у ворота гостей, коли збили Фернандіньо...
Динамівці Києва, котрі сьогодні беруть старт у Лізі чемпіонів (зустрінуться в матчі третього відбірного раунду з казанським «Рубіном»), мали досить непросту гру проти «Оболоні». Хоча й здобули перемогу з великим рахунком. Господарям поля в першому таймі бракувало багато чого: точних передач, взаєморозуміння під час атак тощо.
Слід зазначити, «Оболонь» досить грамотно оборонялася і зрідка контратакувала. Хоча серйозних моментів біля динамівських воріт не виникало. Але такий перебіг подій явно влаштовував гостей. Зачепитися за нічию, зустрічаючись із іменитими земляками, був би відмінний результат.
Отже, з усього було видно, що Сергій Ковалець провів досить серйозну підготовчу роботу з підопічними. І вони чітко виконували установки наставника протягом півтора тайма. А потім оболонцям явно забракло сил. І коли господарі таки пробили оболонський мур, їхня гра набула значно привабливіших барв. 
— Київське «Динамо» має психологічні резерви, які інколи не поспішає задіяти у матчах проти менш іменитих опонентів, — сказав після зустрічі з «Оболонню» Юрій Сьомін. — Ви стали свідками двох різних таймів. До перерви нам багато чого не вдавалося. Особливо в комбінаційній грі. Однак у другому хлопці, особливо після забитого м’яча, стали розкутішими і грали досить добре. Особливо в завершальній частині зустрічі. З виходом Гусєва, як кажуть, все стало на свої місця.
На прощання Юрій Павлович сказав: «Мені дуже хочеться, щоб у матчі з «Рубіном» уболівальники заповнили стадіон».
 
Знову, як і в попередньому поєдинку в Олександрії, двома влученнями відзначився Браун Ідейє (на знімку ліворуч).
 
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.