Хокей на траві. Під час урочистого відкриття чемпіонату Європи з хокею на траві (за програмою «Трофі»), який відбудеться у Вінниці 7—14 серпня, капітану кожної із семи команд вручать хліб-сіль на вишитому рушнику. Крім того, трудові колективи й організації міста візьмуть шефство над кожною командою гостей. На змагання приїдуть національні збірні Австрії, Шотландії, Вельсу, Польщі, Швеції, Білорусі, Чехії та України.
— Увага до наших гостей — це один із важливих чинників успішного проведення чемпіонату, — наголосив на засіданні оргкомітету його голова — керівник Вінницької облдержадміністрації Микола Джига. — Маємо в усьому продемонструвати нашу гостинність, культуру, організованість, бути максимально уважними і привітними, щоб про наше місто й область у гостей залишилися гарні враження. Не тільки у спортсменів, а й у послів країн, яких ми також запросили на змагання. На відкритті чекають президента НОК України Сергія Бубку. Змагання відбуватимуться на реконструйованому стадіоні, котрий розташований у Центральному парку культури й відпочинку. Тут додатково встановлено півтори тисячі глядацьких місць. Завершено спорудження даху над трибунами. Збудовано ще чотири роздягальні та дві кімнати для суддів.
До речі, право проведення чемпіонату Вінниця виборювала разом із містами Австрії, Польщі й Чехії. Європейська федерація хокею на траві віддала перевагу місту над Південним Бугом тому, що тут у 2005 році успішно провели аналогічні змагання за програмою «Челінджер», зазначив перший віце-президент Федерації хокею на траві України, голова Вінницького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Федір Новік. «Усі зобов’язання, які ми брали перед Європейською федерацією хокею на траві, виконано», — запевнив він.
Вінниця.