Офіційні дані свідчать, що прожитковий мінімум середньостатистичного одесита в червні знизився порівняно з попереднім місяцем на 90 гривень. Експерти заспокоюють — зниження є процесом сезонним і пов’язане передусім зі здешевленням овочів, картоплі. На прилавках поки що цього не видно. Ціни на картоплю коливаються від 4 до 6 гривень, цибулю можна купити за 5—8 гривень, а моркву дешевше як за 7 гривень не знайти. За кіло капусти просять від гривні до чотирьох.
Варто зазначити, що ціни не поспішають падати через приплив на ринки туристів. Їх нинішнього року, незважаючи на примхи природи, чимало. Відпочивальників одеські ціни не лякають і вони, часто не торгуючись, віддають за кілограм свинячої вирізки 65 гривень, за яловичу м’якоть — 60, за сметану — 25, за сир — 30, за літр молока —
6 гривень.
Поки що утримуються на високому рівні баклажани й кабачки. «Синенькі» можна купити за 6 гривень, кабачки — за 4, солодкий перець — за 8 гривень. Кілограм добірних помідорів зашкалює за 10 гривень, огірків і буряку — за п’ять.
Кісточкові навесні в області побив мороз. Тому абрикоси сьогодні коштують значно дорожче, ніж торік — за них просять 12—15 гривень за кілограм, за персики — 12, сливи — 12 гривень. Солодка продукція здебільшого привізна — з Молдови.
Прикметою другої половини літа в Одесі є гори кавунів, що виростають практично на всіх перехрестях міста. Зеленіють крутобокі кавуни й сьогодні у величезних пірамідах. Щоправда, покупці побоюються їх брати — бояться нітратів, та і ціна в 3 гривні за кілограм відлякує.
Одеська область.