Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» разом з видавництвом «Веселка» запланував видання «Українського щорічника» на 2012 рік.
Як відомо, торік за ініціативи Фонду був виданий діловий щоденник українця «Український щорічник—2011».
Він був зроблений у форматі ділового щоденника та складений за таким принципом: день розпочинається з дня народження визначного українця, коротких відомостей про нього, цитати, згадки про державні, національні, професійні чи релігійні свята, визначні історичні події тощо.
Окрім того, у щорічнику розміщена цікава статистична інформація, на кожний день запропоновано афоризм дня, пов’язаний із творчістю визначної особистості, що народилася цього дня, або зі своєрідною тематикою дня.
Ініціатор цього проекту М. Томенко назвав його одним із найбільш вдалих проектів фонду «Рідна країна», адже, незважаючи на те що минулорічний щоденник з’явився в продажу лише наприкінці жовтня, його 5-тисячний наклад з легкістю знайшов своїх користувачів серед українців.
«Український щорічник» на 2012 рік збереже загальну ідеологію і принцип організації, але матиме деякі новації.
Так, на прохання читачів, буде додана рубрика «Український народний календар», де міститиметься інформація про народні звичаї, прикмети, церковні свята, іменинників тощо.
Прес-служба Верховної Ради України.