Два нові випадки захворювання на холеру зареєстровані в Маріуполі. Пацієнти — працівники двох великих промислових підприємств. За припущенням головного санітарного лікаря Георгія Гусакова, ймовірно, зараження сталося під час контактування із технічною водою. Тепер на підприємствах міста розроблено комплекс заходів для обмеження контакту персоналу з технічною водою, забезпечення бутильованою питною водою та мийними засобами. Всі співробітники цехів, де працюють хворі, обстежені.
У поле зору лікарів також потрапили співробітники комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», яке займається постачанням технічної води. Представник компанії Григорій Авдан повідомив на засіданні в міськвиконкомі, що нормативними документами вимоги до технічної води не пред’являються. Під час укладення договорів споживачів попереджують, що технічна вода не повинна вживатися людиною.
Особливо стривожені фермерські господарства та садівницькі товариства, які використовують технічну воду для поливання, вони побоюються її відключення.
Вл. інф.