Справа колишнього голови Державної комісії з регулювання ринку фінансових послуг України Василя Волги набирає обертів. Нагадаємо, минулого тижня Печерський райсуд Києва заарештував його. Як пояснив в. о. Генерального прокурора України Ренат Кузьмін, Волгу підозрюють в отриманні хабара розміром $500 тис.

Адвокат екс-голови Державної комісії з регулювання ринку фінансових послуг Олег Король заявив, що в постанові головного наглядового органу країни про порушення кримінальної справи проти його підзахисного немає чіткого формулювання щодо факту отримання хабара.

«Ніхто ніяких грошей нікому не передавав. Факту хабара немає. Слідчий вважає, що є замах на отримання хабара», — пояснив О. Король журналістам.

А саму справу проти В. Волги захисник називає замовною. Є, за його словами, навіть певні зацікавлені особи, зокрема, колишній голова наглядової ради одного з кредитних товариств, «який обдурив і привласнив понад 100 млн. грн.».

Водночас, за словами Короля, вчора суд так і не визначив термін перебування Волги під вартою. «В результативній частині написано: термін розраховувати з 19 липня. Наскільки — не зрозуміло», — пояснив адвокат. Так само йому не зрозуміло, звідки в ЗМІ з’явилася інформація про затримання екс-голови Державної комісії з регулювання ринку фінансових послуг на два місяця.

Крім того, вчора Президент звільнив В. Волгу з посади голови Держкомфінпослуг «за порушення присяги держслужбовця».

Вл. інф.