Чорноморський суднобудівний завод завершив зведення корпусу другого універсального судна для голландської компанії «Damen Shіpyards Bergum» та передав його замовнику.

Вітаючи заводчан із приємною подією, голова ОДА Микола Круглов зазначив: «Ще до недавнього часу ми бачили, як занепадає життя на суднобудівному заводі, та минуло неповних півтора року стабільності влади, і ми є свідками того, що нам повірили замовники, до нас приходить капітал». Суховантаж завдовжки 88,6 метра, завширшки 12,5 метра, з висотою борту — 7 метрів, — розрахований на швидкість 12,3 вузла та максимальне завантаження — 193 контейнери типу 20 TEU. Як вимагав замовник, миколаївці наситили судові системи і механізми до 60 % готовності, встановили трубопроводи, фундаменти, трапи та інше «начиння».

Надалі Чорноморський суднобудівний завод сподівається на будівництво повнокомплектних суден цієї серії. Перше судно для «Damen Shіpyards Bergum» миколаївці побудували навесні 2010 року. Нині триває третього і четвертого суден.

Фото прес-служби ЧСЗ.